Non-invazív prenatális teszt

Új, kockázatmentes módszer a magzati kromoszóma-rendellenességek kimutatására.

A PrenaGenetics® az első olyan magzati non-invazív genetikai vizsgálat, amely a legmagasabb nemzetközi akkreditációval, IVD CE minőségi bizonyítvánnyal rendelkező technológia alkalmazásával, magyarországi laboratóriumban kerül előállításra.

A PrenaGenetics® kockázatmentesen, a magzatot nem veszélyeztetve, anyai vérvétellel, az invazív módszerrel végzett vizsgálatokkal azonos hatékonysággal képes kimutatni a Down-kórt és más számbeli kromoszóma-rendellenességet.

A PrenaGenetics® a méhlepényből az anyai vérbe jutó szabad magzati DNS-t vizsgálja. A DNS-láncok szerkezete alapján beazonosítható, hogy melyik kromoszómáról származnak, és hogy megfelelő mennyiségben vannak-e jelen.

A PrenaGenetics® képes a magzat teljes kromoszóma-állományának vizsgálatára és bármely kromoszóma, vagy kromoszóma-szakasz számbeli többletének, illetve hiányának kimutatására, melynek mérete nagyobb mint 7 megabázis (Mb). Ezzel a gyakori triszómiák (21, 18, 13 – vagyis a Down-kór, Edwards-kór, illetve Patau-kór), illetve a nemi kromoszómák számbeli rendellenességeinek kimutatásán túl egyéb, ún. ritka autoszomális rendellenességek (RAR) is kimutathatóak. A PrenaGenetics®  vizsgálattal a születendő gyermek neme is megállapítható, valamint a teszt ikerterhességben is alkalmazható. A vizsgálat a 9. és a 20. terhességi hét között végezhető. További információk a PrenaGenetics® -ről a www.prenagenetics.hu oldalon található. Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a vizsgálattal kapcsolatban, vagy időpontot szeretne egyeztetni egy személyes konzultációra, hívja a +36 20 518 1810-es információs vonalat.

Az SMA hordozóság szűrés minden PrenaGenetics® vizsgálati opció mellé igényelhető plusz 19 000 forintért.

Keress minket a közösségi felületeken

Kérjen visszahívást!

Adja meg az adataidat és 24 órán belül visszahívjuk!