Cisztás fibrózis hordozóság szűrés

Az egyik leggyakoribb, súlyos, a szülőktől autoszomális recesszív módon öröklődő, elsősorban a tüdőt és bélrendszert érintő genetikai betegség. A külső elválasztású mirigyek klorid csatornáinak hibája következtében alakul ki a betegség, mely légzészavarral, gyakori fertőzésekkel és emésztési zavarral jár.

Európában minden 25. ember hordoz valamilyen típusú cisztás fibrózis génmutációt. Amennyiben mindkét szülő hordozza a génhibát, akkor 25% az esélye annak, hogy gyermekükben kialakul a betegség. Ha a pár egyik tagja hordozó, de pár másik tagja nem, a gyermek egészséges lesz, de 50%-os eséllyel hordozza majd a cisztás fibrózist.

A vizsgálati díj tartalmazza az Apa vizsgálatát is, akkor ha az Anya hordozza a keresett mutációt. Amennyiben a pár mindkét tagja hordozónak bizonyul, a magzati invazív vizsgálatot is elvégezzük díjmentesen.
* A PrenaGenetics® mellé igényelt Cisztás fibrózis hordozóság szűrés 139 mutációt vizsgál, amely a kórképek több mint 99%-át lefedi.

További szakmai tájékoztatásért keresse:

Dr. Fekete Bálint
orvos genetikus

Vegye igénybe korszerű genetikai vizsgálatainkat, klinikai genetikusunk által nyújtott részletes konzultáció mellett.

Amennyiben bármilyen kérdése felmerülni a vizsgálattal kapcsolatban, vagy időpontot szeretne egyeztetni egy személyes konzultációra, hívja a +36 20 518 1810-es információs vonalat.

Keress minket a közösségi felületeken

Kérjen visszahívást!

Adja meg az adataidat és 24 órán belül visszahívjuk!