Mikrodeléciós panel vizsgálat

Mit mutat ki a vizsgálat?

A mikrodeléciós szindrómák korszerű vizsgálata egy újabb lehetőség a kismamáknak arra, hogy a lehető legteljesebb információt kapják születendő gyermekük egészségi állapotáról.

Ezek a szindrómák olyan ritka genetikai betegségek, melyeket egy kromoszóma DNS állományából egy kis szakasznak a hiánya (deléciója) okoz. A 7 megabázisnál kisebb, de 3 megabázisnál nagyobb méretű kromoszómahiányokat mutatja ki mikrodeléciós panel vizsgálatunk, a várandós kismama vérének elemzésével.

A mikrodeléciós genetikai rendellenességek nincsenek összefüggésben sem az anya, sem az apa életkorával, és komolyan befolyásolják a betegek fizikai és értelmi állapotát, korai vetéléssel, súlyos fejlődési rendellenességekkel járnak. A panel által vizsgált betegségek a különböző fizikai tünetek mellett értelmi fogyatékossággal, figyelemzavarral járnak, és ezeket az eltéréseket ultrahangvizsgálattal nem lehet kimutatni, csak genetikai szűréssel.

Külföldön már bevett gyakorlat, hogy a várandós kismamák a non-invazív prenatális teszttel (PrenaGenetics®) együtt kérik a mikrodeléciós szindrómák vizsgálatát.

A mikrodeléciós panel vizsgálat 9 deléciós szindróma szűrését tartalmazza:

A mikrodeléciós panel vizsgálat minden PrenaGenetics® vizsgálati opció mellé igényelhető plusz 20 000 forintért (kivéve PrenaGenetics® Alap).

További szakmai tájékoztatásért keresse:

Dr. Fekete Bálint
orvos genetikus

Kérjen visszahívást!

Adja meg az adataidat és 24 órán belül visszahívjuk!