Panorama®

Prenatális szűrőteszt

A Panorama® teszt a leggyakoribb magzati kromoszóma rendellenességeket szűri anyai vérből kockázatmentesen. A NIP-tesztek közül egyedül a Panorama® képes valóban megkülönböztetni az anyai és a magzati DNS-t.

A Panorama® egy új típusú nem-invazív magzati szűrőteszt

A Panorama® egy új típusú nem-invazív magzati szűrőteszt, amely egy egyszerű vérvétel után az édesanya véráramában keringő anyai és magzati DNS-t vizsgálja. A Panorama® teszt 13-féle, a magzatot érintő súlyos kromoszomális elváltozást vizsgál.

A teszt a Down-, Edwards- és Patau-szindrómák mellett kiszűri a nemi kromoszóma számbeli eltéréseket, továbbá egyedüliként szűri a triploidiát, az anyai mozaicizmust és megállapítja az eltűnő ikerterhességet is. A Panorama® teszt emellett lehetőséget biztosít 5-féle magzati mikrodeléció kimutatására is, és a segítségével a magzat nemét is pontosan meg lehet határozni, amelyet kérésre a betöltött 12. terhességi hét után közlünk a szülőkkel.

Ikerterhesség esetén is elérhető

A Panorama® ikerterhesség esetén is elérhető, és jelenleg egyedüliként képes megállapítani, hogy egypetéjű vagy kétpetéjű ikerterhességről beszélünk-e. Ez az információ a várandósgondozás során fontos a gondozó szakember számára. Valamint 100%-os biztonsággal (zéró hibával) állapítja meg külön-külön a magzatok nemét is, az egyéb NIP tesztek Y-kromoszóma meghatározásához képest. A teszt segítségével kimutathatóak a nemi kromoszóma rendellenességek is egypetéjű ikrek esetén.

További információ:

További információk a Panorama® tesztről a https://www.panorama.vdiagnostics.hu/ oldalon található. 

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a vizsgálattal kapcsolatban, vagy időpontot szeretne egyeztetni egy személyes konzultációra, hívja a +36 20 518 1810-es információs vonalat.

Kérjen visszahívást!

Adja meg az adataidat és 24 órán belül visszahívjuk!