Signatera

A legkorábbi módszer a daganat kiújulásának korai felismerésére

A Signatera™ teszttel akár évekkel a képalkotó diagnosztikai módszerek előtt kimutatható, ha újra megjelent a daganatos sejt a szervezetben. A forradalmian új módszer segítségével a páciensek hamarabb megtudhatják, hogy sikeres volt-e a daganatos megbetegedés kezelése, vagy kiújult a korábbi betegségük.

A Signatera™ a legújabb teljesen személyre szabott molekuláris genetikai teszt szolid tumorok monitorozására. Egy olyan reziduális tumort (MRT) vizsgáló teszt, amely az elemzéshez a vérben keringő tumor DNS-t (ctDNS) használja fel. A Signatera™ tesztet minden egyes páciens számára egyedileg terveznek meg, hogy segítse a tumor visszatérésének azonosítását jóval a szokásos képalkotó eljárások előtt.

Miért fontos a tumorterápia monitorozása?

Számos módszer áll a kezelőorvos rendelkezésére, hogy megállapítsa, maradt-e tumor a daganatos páciens szervezetében a kezelés után. Ez az információ fontos az onkológus számára a következők eldöntéséhez:

  • Hogyan reagált a páciens az adott kezelésre?
  • Szükséges-e tovább kezelés?
  • Vannak-e jelei a tumor kiújulásának vagy progressziójának?


A tumor jelenlétének detektálására leggyakrabban képalkotó eljárásokat használnak, ilyen a CT (komputertomográfia), az MRI (mágneses magrezonancia képalkotás), a PET (pozitronemissziós tomográfia), a mammográfia és a röntgen vizsgálatok. A felsorolt vizsgálatok azonban nem alkalmasak az igen kisméretű, esetleg néhány sejtből álló, úgynevezett molekuláris reziduális tumorok (MRT) észlelésére, viszont kezelés nélkül ezek a kicsiny tumor maradványok a daganat kiújulásához vezethetnek.

A molekuláris reziduális tumor (MRT) kimutatása a vérben jelenlévő daganatmaradványon alapul, ami például lehet a vérben keringő tumor-DNS (ctDNS) vagy annak egy-egy kisebb darabja.

A Signatera™ teszt minden páciens esetén a tumor egyedi mutációs mintázata alapján készül el.

Nincs egyforma tumor, így nincs két egyforma Signatera™ teszt sem. A tumor progressziójának vagy kiújulásának korai felismerése jelentős támogatást nyújthat kezelőorvosának az Önnek éppen megfelelő terápia kiválasztásához.
A Signatera™ teszt bármely szolid tumor esetén alkalmazható, például emlő-, tüdő-, vastagbél-, prosztata- vagy hólyagrák esetén is.

További információ:

További információk a Signatera™ tesztről a https://signatera.vdiagnostics.hu/ oldalon található. Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a vizsgálattal kapcsolatban, vagy időpontot szeretne egyeztetni egy személyes konzultációra, hívja a +36 20 518 1810-es információs vonalat.

Tovább a Signatera™ teszt oldalára

Kérjen visszahívást!

Adja meg az adataidat és 24 órán belül visszahívjuk!